Nieuws
Voor het Hunebedcentrum in Borger heeft Sabine van Wijk een echte ‘Pingo taart’ gemaakt. Ze heeft in een artikeltje aangegeven hoe je deze zelf ook kunt bakken. Zie https://www.hunebednieuwscafe.nl/2017/12/ijstijdtaartje-pingo-mammoetje/
Succes er mee, maar als je hem niet zelf kunt bakken, kun je hem gaan proeven bij het Hunebedcentrum! Smakelijk!
Veldwerkplaats Pingoruïnes en Beheer, 23-11-2017, Zeijen
De Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE) organiseert door het jaar heen veel zogenaamde Veldwerkplaatsen. Dit zijn bijeenkomsten in het veld waar kennis wordt uitgewisseld tussen beheerders, onderzoekers en beleidsmakers.
Samen met een aantal mensen van de historische vereniging, de eigenaar en andere vrijwilligers hebben we onderzoek gedaan naar een mogelijke pingoruïne aan de noordwest zijde van De Wijk.
Ruim 120 kinderen van de Groene Hartschool te Zuidwolde hebben op 18 oktober kennis gemaakt met pingoruïnes: wat zijn het, hoe zien ze er uit en wat is het belang er van?
Het Elpermeer dat eind september 2017 is onderzocht door studenten van de Universiteit van Utrecht, fysische geografie, onder leiding van hun docent Wim Hoek blijkt geen pingoruïne te zijn.
Voor meer informatie zie Elpermeer onder het kopje “locaties”.
Beste lezer,
Mijn naam is Jort Faber en ik ben student aan het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Ik volg daar de
opleiding Management van de leefomgeving en zit nu in het tweede jaar.
Op 7 juli j.l. vond het symposium: Landschap als aardkundig archief plaats, bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). Deze Zomermiddag werd georganiseerd door het Netwerk Historisch Cultuurlandschap in samenwerking met de RCE.
De Summerschool is georganiseerd om invulling te geven aan het onderzoeksprogramma binnen het Pingo Programma. Het was een week vol Veldwerk en Onderzoek voor studenten van de RUG (Kenniscentrum Landschap en Culturele Geografie), UU (Fysische Geografie) en de VU (Aard- en Levenswetenschappen en Geo-Archeologie) en enkel vrijwilligers.